Un client din Constanța a solicitat 170 de porții de gyros

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 196

Sursa foto:

0:00

România, lider în consumul de gyros

Conform statisticilor recente, românii sunt cei mai pasionați consumatori de gyros, un preparat tradițional din bucătăria grecească, depășind alte capitale din regiune, precum Belgrad și Sofia. Bucureștenii și orădenii au comandat cele mai mari cantități de gyros în ultimul an, confirmând astfel popularitatea acestui preparat.

Preferințele consumatorilor

Gyros-ul este adesea ales pentru cina de seară, 1 din 3 comenzi fiind efectuate între orele 18:00 și 20:00. Cele mai multe comenzi sunt plasate vinerea, iar peste 20% dintre ele au loc în weekend. Din punct de vedere al compoziției, gyros-ul cu carne de pui este cel mai popular, urmat de cel cu carne de porc și, în final, de cel mixt.

Sezonul și zilele de vârf pentru comenzi

Analizând datele din ultimul an, primăvara se dovedește a fi cea mai activă perioadă pentru comenzi, în special luna aprilie. Totuși, pe 8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, s-a înregistrat un număr record de comenzi de gyros la nivel național. De asemenea, un locuitor din Constanța a comandat, în medie, 14 gyrosi pe lună, iar titlul de cel mai mare fan al acestui preparat îi revine unui constănțean, care a efectuat un total de 170 de comenzi în ultimele 12 luni.

Recorduri în comenzi

De asemenea, un utilizator din Suceava deține recordul pentru cea mai scumpă comandă, plătind 2.000 lei pentru o singură livrare de gyros. Cele mai multe comenzi sunt livrate în orașele București, Oradea și Constanța, care se află în fruntea listei preferințelor consumatorilor.

România, pe harta consumului de gyros

Dintre cele peste 20 de țări în care este activă platforma de livrare, România se distinge ca având cel mai mare consum de gyros. București, Oradea și Constanța se regăsesc în top 10 orașe din lume cu cele mai multe comenzi de gyros, depășind capitale precum Belgrad, Sofia sau Podgorița.

Apelul pentru gyros în Europa de Sud-Est

Apetitul românilor pentru gyros este evident și la nivel regional, unde patru dintre primele zece orașe cu cel mai mare consum de gyros se află în România: București, Oradea, Constanța și Timișoara.

Despre Glovo

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare multi-categorii, conectând utilizatorii cu restaurante locale, supermarketuri și magazine. Scopul Glovo este de a facilita accesul la o gamă variată de produse, oferind utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de ceea ce își doresc, când și unde doresc. Fondată în 2015 la Barcelona, aplicația funcționează în 23 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Distribuie acest articol