Acțiuni ale poliției din Constanța. Ce abateri au descoperit

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 144

Sursa foto:

0:00

Acțiuni de verificare a respectării legilor privind gestionarea deșeurilor și ordinea publică

La data de 29 august 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu au efectuat o acțiune de control pentru a evalua respectarea legislației în domeniul gestionării deșeurilor. În cadrul acestei acțiuni, a fost inspectat un punct de lucru aparținând unei societăți comerciale specializate în întreținerea și repararea autovehiculelor.

În urma verificărilor, au fost identificate nereguli, ceea ce a dus la aplicarea unei sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 92/2021, în valoare de 40.000 de lei.

Verificări la operatorii economici de pe litoral

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare au realizat o acțiune de control la operatorii economici din stațiunile de pe litoral. Au fost verificate un număr de 14 societăți comerciale din zonele Neptun, Jupiter și 2 Mai.

Verificările au dus la constatarea unor nereguli, rezultând în aplicarea a 8 sancțiuni contravenționale, totalizând o sumă de 23.000 de lei. De asemenea, a fost ridicată o sumă de aproximativ 350 de lei în vederea indisponibilizării.

Acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice

Tot pe 29 august 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au desfășurat o acțiune menită să asigure ordinea publică și să prevină traficul și consumul de substanțe interzise.

În urma acestei acțiuni, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei. De asemenea, un permis de conducere a fost reținut pentru suspendare, iar un certificat de înmatriculare a fost retras.

Distribuie acest articol