Primăria Constanța a demarat procedura de selecție pentru contractarea serviciilor de execuție a lucrărilor de reabilitare și consolidare a malurilor lacului Tăbăcărie.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 121

Sursa foto:

0:00

Proiect de reabilitare a malurilor lacului Tăbăcărie

Municipalitatea a demarat un proiect important ce vizează reabilitarea malurilor lacului Tăbăcărie. În prima etapă, a fost realizată o expertiză tehnică ce a determinat lucrările necesare, urmată de achiziția serviciului de proiectare și obținerea autorizației de construire. În prezent, se află în curs de achiziție execuția lucrărilor, iar implementarea efectivă a proiectului urmează să înceapă.

Detalii despre lucrări

Proiectul include reabilitarea parapeților din beton și a zonelor de promenadă și trotuare existente pe o suprafață totală de aproximativ 14.904 mp, împărțită în patru tronsoane. În plus, vor fi realizate lucrări de apărare a malului și reabilitarea aleilor pietonale din jurul lacului, având ca scop creșterea potențialului de agrement al zonei.

Podeț pietonal suspendat

Printre propunerile incluse în proiect se numără și construcția unui podeț pietonal cu tablier metalic și balustradă metalică, suspendat pe cabluri metalice de torsiune, care va conecta cele două maluri ale lacului Tăbăcărie.

Îmbunătățirea parcului Tăbăcărie

Aceste lucrări fac parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare și modernizare a parcului Tăbăcărie, care are ca obiectiv revitalizarea spațiilor verzi și reabilitarea amfiteatrului din zonă.

Distribuie acest articol