Ciolacu, după discuția cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor: O legislație separată le va garanta dreptul la o pensie corespunzătoare.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 196

Sursa foto:

0:00

Întâlnirea Premierului cu Reprezentanții Asociației Nevăzătorilor

Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Palatul Victoria, o discuție importantă cu membrii Asociației Nevăzătorilor și ai Consiliului Național al Dizabilității. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea cu privire la scăderile semnificative ale pensiilor, care pot ajunge până la 80% în urma recalculării. În acest context, șeful Executivului a asigurat că nicio pensie aflată în plată nu va fi afectată de aceste recalculări, inclusiv în cazul persoanelor cu dizabilități.

Elaborarea unei Legi Distincte pentru Persoanele cu Dizabilități

Pentru a aborda aceste preocupări, premierul a anunțat că va fi elaborată o lege distinctă care să garanteze dreptul la o pensie decentă pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, a fost decisă formarea unui grup de lucru care va începe activitatea începând de luni, având ca scop discutarea și elaborarea proiectului legislativ necesar.

„Nicio pensie aflată în plată nu va scădea în urma recalculării! Acest lucru este valabil și pentru persoanele cu dizabilități. Astăzi, în urma întâlnirii avute cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România și ai Consiliului Național al Dizabilității din România, am hotărât să lucrăm împreună pentru o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilități și, în același timp, să le asigure dreptul la o pensie decentă, atât celor aflați acum la pensie, cât și viitorilor pensionari”, a declarat Marcel Ciolacu.

Distribuie acest articol