SEAS își încheie activitatea: Pavel Bartoș va susține un eveniment la Casa de Cultură din Constanța!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 125

Sursa foto:

0:00

Ultimul Spectacol al Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

Se apropie finalul celei de-a treia ediții a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, organizată de Teatrul de Stat din Constanța. Acest eveniment a fost primit cu entuziasm de către public, iar constănțenii și turiștii au avut ocazia să se bucure de o serie de spectacole timp de mai multe săptămâni.

Deschiderea SEAS 2024

Stagiunea a început pe 12 iulie, cu spectacolul „Ultima oră“ de Mihail Sebastian, regizat de Erwin Șimșensohn, găzduit la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. SEAS a fost creată pentru a oferi o selecție diversificată de spectacole de teatru și muzică, atrăgând atât constănțenii, cât și turiștii care vizitează litoralul românesc în sezonul estival.

Programul și Inițiativele SEAS

Printre noutățile ediției din acest an s-a numărat categoria #FocusRaduAfrim, care a inclus patru spectacole, și #SEASforKIDS, dedicată celor mici, aducând în prim-plan producții populare ale Operei Comice pentru Copii. Stagiunea a devenit, astfel, un eveniment cultural important pentru comunitatea locală.

Implicarea Tinerilor și Diversitatea Spectacolelor

Un aspect remarcabil al acestei ediții a fost mobilizarea tinerilor din Constanța. Numărul voluntarilor a crescut semnificativ, de la aproximativ 50 anul trecut la aproape 200 în 2024. Această implicare a contribuit la succesul evenimentului, care a inclus spectacole variate, de la Corul Madrigal la reprezentații la Delfinariu și momente de teatru stradal în oraș.

Locațiile și Spectacolele Viitoare

Reprezentațiile continuă în diverse locații din Constanța, cum ar fi Teatrul de Vară Soveja, Grădina Tomis din Parcul Arheologic, Casa de Cultură a Sindicatelor, Hotel Continental Forum, BCR Youth Hub și Sala Club SNC. În prima săptămână din septembrie, se va juca spectacolul „…Escu“, regizat de Alexandru Grecu și Cristian Șofron, urmat de „Scripcarul pe acoperiș“ la începutul lunii. Pe 6 septembrie, Pavel Bartoș va susține „One man aproape show“, iar stagiunea se va încheia cu „Ierbar“, regizat de Radu Ifrim, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Distribuie acest articol