Clarificările IGSU referitoare la mesajele Ro-Alert din județul Constanța

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 487

Sursa foto:

0:00

Clarificări privind mesajele Ro-Alert în județul Constanța

În urma informațiilor circulate în spațiul public referitoare la mesajele transmise prin sistemul Ro-Alert în județul Constanța, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au oferit următoarele detalii pentru a asigura o informare corectă a cetățenilor.

Pe 31 august 2024, ca urmare a avertizărilor now casting de COD ROȘU emise de Administrația Națională de Meteorologie, mai multe localități din județul Constanța au fost afectate. Pentru protecția populației și pentru a încuraja măsurile de autoprotecție, au fost transmise patru mesaje prin intermediul sistemului Ro-Alert. Aceste mesaje aveau scopul de a informa cetățenii despre condițiile meteo extreme, care puteau reprezenta un pericol pentru vieți și bunuri.

Avertizările au fost emise conform zonelor stabilite de autorități și au fost transmise de ISU Constanța în următoarele momente:

  • 1 avertizare COD ROȘU în județul Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU CT la ora 00:21;
  • 1 avertizare COD PORTOCALIU în județul Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU CT la ora 02:58;
  • 1 avertizare COD PORTOCALIU în județul Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU CT la ora 05:03;
  • 1 avertizare COD ROȘU în județul Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU CT la ora 06:57.

Autoritățile competente subliniază că depun constant eforturi pentru a menține stabilitatea și funcționarea optimă a sistemului, manifestând rigurozitate în furnizarea rapidă a informațiilor referitoare la situațiile de urgență din zona de competență.

De asemenea, se reamintește că prin sistemul RO-ALERT se pot transmite informații esențiale, disponibile în orice moment, bazate pe date concrete oferite de structuri specializate, cum ar fi Administrația Națională de Meteorologie și Inspectoratele pentru Situații de Urgență, precum și de martori ai evenimentelor. Aceste informații sunt atent verificate și documentate.

Reprezentanții IGSU recomandă ca opțiunea de primire a mesajelor pe telefoanele mobile să nu fie dezactivată, având în vedere potențialul impact asupra siguranței comunităților în cazul unor situații de urgență, ce ar putea pune în pericol viețile cetățenilor.

Distribuie acest articol