Ambasada SUA în România sărbătorește Limba Română.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 150

Sursa foto:

0:00

Ambasada SUA Celebrează Ziua Limbii Române

Cu prilejul Zilei Limbii Române, ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, alături de echipa ambasadei, a împărtășit câteva dintre cuvintele lor preferate în limba română și a discutat despre activitățile lor preferate din România, folosind limba română. Mesajele și urările adresate tuturor vorbitorilor de limba română au fost prezentate în videoclipuri scurte disponibile pe pagina de Facebook a ambasadei.

Formarea Diplomatilor Americani în Limba Română

În cadrul pregătirilor pentru misiunile internaționale, diplomații americani au oportunitatea de a învăța limbile țărilor gazdă la Institutul pentru Serviciul Diplomatic al Departamentului de Stat, unde sunt instruiți de vorbitori nativi. La Ambasada SUA din București, mulți dintre aceștia continuă să studieze prin intermediul programului lingvistic, iar învățarea limbii române le îmbunătățește înțelegerea țării și culturii românești, ajutându-i să se simtă mai aproape de comunitatea locală.

Aprecierea Față de Profesorii Români

Cu ocazia acestei zile, Ambasada SUA își exprimă recunoștința față de toți profesorii români care contribuie la învățarea și aprecierea limbii române. În acest context, ambasada transmite urări de „La mulți ani” tuturor celor care vorbesc limba română.

Distribuie acest articol