Programul religios al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în intervalul 1-3 septembrie 2024

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 164

Sursa foto:

0:00

Programul ÎPS Teodosie în perioada 1 – 3 septembrie 2024

În perioada 1 – 3 septembrie 2024, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Părinte Teodosie, va desfășura o serie de activități religioase dedicate cinstirii sfinților și începerii anului bisericesc.

Duminică, 1 septembrie 2024

Duminica aceasta, Biserica Ortodoxă îi va aduce omagiu Sfântului Cuvios Simeon Stâlpnicul, ale cărui moaște se află la Catedrala arhiepiscopală, precum și Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul. Această zi marchează începutul anului bisericesc.

Programul va începe la ora 7.00, când ÎPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie și va oficia slujba de Te Deum pentru începutul anului bisericesc. De asemenea, el va citi rugăciunile pentru ploaie la mănăstirea „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul și Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou”, situată în comuna Târgușor (Peștera Liliecilor), județul Constanța.

La ora 17.00, ÎPS Teodosie, împreună cu Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, va participa la o procesiune dedicată Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul și sfinților dobrogeni, care se va desfășura pe străzile Constanței.

Luni, 2 septembrie 2024

În ziua de luni, la ora 6.30, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

Marți, 3 septembrie 2024

Marți, programul va începe la ora 7.00, când va oficia Sfânta Liturghie și va citi rugăciunile pentru ploaie la mănăstirea Dervent.

La ora 14.00, ÎPS Teodosie va conduce slujba de pomenire pentru aproape 6000 de eroi români, căzuți la datorie în anul 1916, la Cimitirul de onoare de la Șumenți, situat la nord de Tutrakan, Bulgaria.

Distribuie acest articol