Societăți comerciale din Constanța identificate cu datorii față de bugetul de stat, cu un prejudiciu estimat la circa 770.500 lei.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 134

Sursa foto:

0:00

Acțiune de verificare a operatorilor economici pe litoral

Pe 30 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare au efectuat o acțiune de control asupra operatorilor economici care își desfășoară activitatea pe litoralul românesc.

În cadrul acestei acțiuni, au fost inspectate zece societăți comerciale din municipiul Constanța, conform informațiilor furnizate de IPJ Constanța.

Verificările au dus la descoperirea a nouă infracțiuni legate de reținerea și neplata impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă, precum și la încasarea și neplata acestora în termenul legal de 60 de zile de la scadență.

Conform polițiștilor, în perioada martie 2022 – martie 2024, societățile comerciale verificate ar fi reținut și nu ar fi achitat la bugetul general consolidat al statului o sumă totală de aproximativ 770.500 lei, reprezentând impozit pe salarii, contribuții la asigurările sociale și asigurările sociale de sănătate.

Distribuie acest articol