Operațiuni de salvare pe apă: doi bărbați sunt dispăruți după ce au înotat la vărsarea Brațului Sf. Gheorghe.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 206

Sursa foto:

0:00

Operațiune de căutare pentru două persoane dispărute în Marea Neagră

Autoritatea Navală Română a informat că pe 31 august 2024, la ora 18:15, a fost primit un apel de urgență prin care se semnala dispariția a două persoane care s-au îmbăiat la gura de vărsare a Brațului Sf. Gheorghe, în Marea Neagră.

Imediat după primirea apelului, a fost inițiată o operațiune de căutare și salvare, coordonată de serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române. Căutările au fost realizate de unități mobile de intervenție aparținând ARSVOM, Poliției de Frontieră, precum și cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). La operațiune a participat și Oficiul de Căpitănie Sf. Gheorghe, care a utilizat un RHIB din dotare.

În ciuda eforturilor depuse, din cauza vizibilității reduse cauzate de lăsarea întunericului, activitatea de căutare și salvare a fost suspendată la ora 20:00. Căutările au fost reluate în dimineața următoare cu o unitate mobilă a ARSVOM. Conform informațiilor furnizate de persoana care a alertat autoritățile, cei doi bărbați dispăruți au vârstele de 59 și 63 de ani. Unul dintre ei purta un șort de culoare roșie, în timp ce celălalt avea un șort de culoare kaki.

Reprezentanții Autorității Navale Române au subliniat că zona gurii de vărsare a Dunării este bine cunoscută pentru curenții puternici, care pot reprezenta un pericol semnificativ pentru cei care se aventurează în apă.

Distribuie acest articol