PSD Constanța face un anunț important privind candidații pentru alegerile parlamentare. Felix Stroe conduce lista pentru Senat. Cei care își doresc un loc în Parlament.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 184

Sursa foto:

0:00

Conferința de presă a PSD Constanța: candidații pentru alegerile parlamentare

În cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PSD Constanța, reprezentanții partidului au fost întrebați despre candidații pentru alegerile parlamentare. Aceștia au confirmat că lista cu numele candidaților va fi anunțată până la finalul lunii septembrie. Președintele organizației județene, Felix Stroe, va ocupa locul 1 pe lista pentru Senat. De asemenea, Cristina Rizea a declarat că își dorește să candideze din nou pentru Camera Deputaților.

„În Biroul Județean se vor discuta aceste candidaturi. PSD Constanța ar putea obține 2 senatori și 4 sau 5 deputați”, a declarat secretarul executiv Ștefan Mihu.

Intenții de candidatură în rândul social-democraților constănțeni

Surse politice au dezvăluit că mai mulți membri PSD din Constanța și-ar fi exprimat dorința de a candida în competiția internă pentru alegerile parlamentare programate pe 1 septembrie. Printre aceștia se numără foștii deputați Radu Babuș și Eduard Martin, fostul senator Liviu Tit Brăiloiu, actualul deputat Horia Țuțuianu, deputata Cristina Dumitrache, Mirela Matichescu și Marilena Dragnea. De asemenea, primarul din Limanu, Daniel Georgescu, prim-vicepreședinte PSD, a anunțat că Biroul Județean va decide prin vot cine vor fi candidații finali. Lucian Lungoci, cel de-al treilea deputat social-democrat în funcție, ar putea, de asemenea, să își exprime dorința de a candida, însă nu a fost consultat în acest sens.

Statutul lui Decebal Făgădău în partid

În cadrul conferinței de presă, social-democrații au fost întrebați și despre situația lui Decebal Făgădău, în contextul revenirii sale în organizație. Daniel Georgescu, prim-vicepreședintele organizației județene, a menționat că Făgădău nu și-a redepus adeziunea la PSD, iar în lipsa calității de membru, nu poate fi luat în considerare pentru candidaturile la Parlament. Este important de reținut că Făgădău a fost recent achitat definitiv în dosarul „Portul Tomis” și fusese anterior anunțat ca deschizător al listei pentru Camera Deputaților, în urma unor discuții în Biroul Politic Național. Totuși, această desemnare era condiționată de revenirea sa în partid, lucru care, deocamdată, nu s-a realizat.

Distribuie acest articol