După aproape un an, Primăria a finalizat acordul pentru Perdeaua Verde.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 155

Sursa foto:

0:00

Contract pentru „Perdea Verde” atribuit de Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța a recent atribuit contractul pentru realizarea lucrărilor aferente proiectului de investiții „Perdea Verde”. Valoarea acestui contract se ridică la 13.899.248,62 lei, fără TVA, în condițiile în care valoarea inițial estimată era de 17.057.454,77 lei, fără TVA. Asocierea Ro-Verde Landscaping SRL – Garden Center Grup SRL a fost declarată câștigătoare.

Semnarea contractului a avut loc după aproape un an de la inițierea procedurii de licitație, din cauza contestărilor adresate Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor. În 2022, au fost obținute atât certificatul de urbanism, cât și autorizația de construire, după ce primarul Vergil Chițac a anunțat planurile de amenajare a unui nou parc în zona de sud a orașului, la ieșirea spre Cumpăna, în apropierea sensului giratoriu și a complexului rezidențial South Side Residence.

Amenajarea unui parc în Constanța Sud

Administrația locală va dezvolta acest parc în zona Constanța Sud, situat pe E87 / DN39 / Șoseaua Mangaliei, la intersecția cu DN39E, în partea de sud a municipiului Constanța, la limita intravilanului și a unității teritoriale de referință, conform studiului peisagistic realizat de Tera Design Studio SRL.

Suprafața totală a amplasamentului este de aproximativ 42.947 de metri pătrați (conform actelor din Cartea Funciară) și de circa 39.913 metri pătrați (conform măsurătorilor din Cartea Funciară). Durata contractului de execuție a lucrărilor este stabilită la 14 luni, iar termenul efectiv pentru realizarea lucrărilor va fi de un an.

Obiectivele proiectului

Scopul principal al acestui proiect este reducerea poluării. Contractul pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului „Perdea Verde” a fost atribuit în urma unei licitații desfășurate pe 1 septembrie 2023. Valoarea totală a acestuia este de 13.899.248,62 lei.

Despre companiile câștigătoare

Ro-Verde Landscaping SRL a fost fondată în 2011 și are sediul în județul Ilfov, specializându-se în construcția clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Administratorul companiei, Ion Olteanu, este asociat alături de Marius Cătălin Vișan. În 2023, compania a raportat o cifră de afaceri de 59.999.742 de lei, un profit net de 7.157.159 de lei și datorii de 42.788.357 de lei, având 39 de angajați.

Garden Center Grup SRL, înființată în 2003 și tot în județul Ilfov, se ocupă cu cultivarea plantelor pentru înmulțire. Ion Olteanu este administrator și unic asociat al acestei firme, care în 2023 a raportat o cifră de afaceri de 143.326.718 lei, un profit net de 9.093.399 de lei, datorii de 82.608.674 de lei și 290 de angajați.

Controversele din trecut

Garden Center Grup SRL a fost menționată în trecut în cadrul unui comunicat al DNA, în legătură cu un dosar în care primarul și viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc au fost trimiși în judecată, fiind în stare de arest la domiciliu. Această situație a fost legată de o licitație organizată de Primăria Miercurea Ciuc pentru atribuirea unui contract de lucrări de amenajare a unei zone verzi, cu o valoare estimată de 1.320.170 de lei.

Decizie a Curții de Apel Târgu Mureș privind o ofertă neconformă

O ofertă neconformă depusă de SC Garden Center Grup SRL din București a fost acceptată și ulterior au fost semnate acte administrative care au dus la aprobarea unor decontări ilegale pentru această firmă. Conform informațiilor prezentate de DNA, documentația utilizată pentru justificarea acestor decontări era neconformă cu realitatea, indicând lucrări pentru o suprafață de teren cu 100% mai mare decât cea efectivă.

Achitarea inculpaților

În urma acestor evenimente, Curtea de Apel Târgu Mureș a pronunțat Decizia penală nr. 422 din 21.10.2020, care a dispus achitarea inculpaților Raduly Robert – Kalman și Szoke Domokos. Instanța a stabilit că faptele pentru care aceștia erau acuzați nu sunt prevăzute de legislația penală sau nu au fost comise cu vinovăția specificată de lege. Această decizie a fost considerată definitivă.

Distribuie acest articol