Un avocat din Constanța, care a încălcat regulile de parcare, și-a expus justificările în fața judecătorilor, care au concluzionat că s-a autoincriminat.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 211

Sursa foto:

0:00

Contestația unui avocat din Constanța pentru amendă de parcare neregulamentară

Un avocat din Constanța a fost sancționat cu o amendă contravențională de 400 de lei pentru parcare neregulamentară, fiind surprins că și-a lăsat autoturismul pe un trotuar prevăzut cu pavele. Incidentul a avut loc în data de 22 aprilie 2023, la ora 1:25, când vehiculul marca Volkswagen a fost depistat staționând în acea zonă, conform prevederilor legale în vigoare.

Nemulțumit de sancțiune, avocatul a contestat procesul-verbal în instanță, susținând că a parcurs această acțiune doar pentru câteva minute, având intenția de a-și duce copilul de 6 ani în casă. Potrivit argumentației sale, a parcat oblic în dreptul porții de acces a curții locuinței sale, deoarece nu erau locuri de parcare disponibile în apropiere. De asemenea, a precizat că a venit de la o clinică privată și că a dorit să își stabilizeze fiica înainte de a parca regulamentar în curte.

Avocatul a menționat că a staționat pe trotuar doar cu roțile din față pentru o perioadă scurtă de aproximativ 20 de minute și a solicitat înlocuirea amenzii cu un avertisment, considerând că sancțiunea a fost prea drastică.

Cu toate acestea, instanța a analizat materialul probator și a constatat că avocatul nu a contestat faptul că a oprit în locul indicat în procesul-verbal. Judecătorii au subliniat că susținerea petentei privind parcarea temporară nu influențează legalitatea procesului-verbal, ci confirmă neîndeplinirea obligațiilor legale stabilite prin normele existente. Astfel, instanța a concluzionat că probele prezentate nu au fost suficiente pentru a răsturna prezumția de veridicitate a procesului-verbal contestat, stabilind că avocatul se face vinovat de contravenția în cauză.

Prin urmare, plângerea acestuia a fost respinsă de instanță.

Distribuie acest articol