Parlamentul demarează luni sesiunea ordinară a doua a acestui an, care va fi și ultima din legislatura actuală.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 169

Sursa foto:

0:00

Parlamentul României deschide a doua sesiune ordinară a anului 2024

Luni, Parlamentul României dă startul celei de-a doua sesiuni ordinară a anului 2024, marcând în același timp ultima sesiune din actuala legislatură. Camera Deputaților este convocată pentru această zi, începând cu ora 15:00, pentru a desfășura lucrările noii sesiuni.

În prima zi a acestei sesiuni parlamentare, vor avea loc alegeri pentru membrii noului Birou permanent, inclusiv vicepreședinții, secretarii și chestorii. Conform unui comunicat oficial, „Camera Deputaților este convocată luni, 2 septembrie, la ora 15:00, în a doua sesiune ordinară a anului 2024.” În același timp, o ședință a Biroului permanent (cu vechea compunere) va avea loc luni, începând cu ora 14:30.

Alegerea membrilor Biroului permanent

Conform articolului 24 din Regulamentul Camerei Deputaților, alegerea membrilor Biroului permanent se face la propunerea grupurilor parlamentare, în funcție de ponderea acestora, în conformitate cu configurația politică a forului și negocierile între liderii grupurilor. Lista candidaților propuși pentru Biroul permanent va fi supusă votului Camerei Deputaților și va fi aprobată cu votul deschis al majorității deputaților prezenți.

De asemenea, Camera Deputaților va avea un nou președinte, deoarece Alfred Simonis, care a ocupat temporar această funcție, a fost ales președinte al Consiliului Județean Timiș pe 9 iunie. Simonis a declarat: „De luni, 2 septembrie, voi renunța la președinția Camerei Deputaților și nu voi mai candida la nicio altă poziție în Parlamentul României.”

Senatul deschide, de asemenea, o nouă sesiune ordinară

Sesiunea ordinară a Senatului va începe tot luni, 2 septembrie, la ora 15:00, conform deciziei semnate de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și publicată în Monitorul Oficial.

În concluzie, sesiunea parlamentară care începe luni este ultima din actuala legislatură, având în vedere că alegerile generale sunt programate pentru 1 decembrie.

Distribuie acest articol