„Termeni și expresii comune în limbile tătară și română”, o carte recent lansată de UDTTMR cu ajutorul DRI.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 183

Sursa foto:

0:00

Nouă Lucrare Editorială pentru Comunitatea Tătară din România

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România își continuă eforturile de promovare și păstrare a valorilor identitare printr-o nouă lucrare editorială. Aceasta poartă titlul „Cuvinte și expresii uzuale în limbile tătară-română”, fiind semnată de profesorul Neriman Ibraim și realizată în cadrul unui proiect susținut de Departamentul pentru Relații Interetnice.

Lucrarea este deosebit de relevantă pentru etnicii tătari din România, având rolul de a facilita diseminarea identității lingvistice în rândul tinerilor. Totodată, aceasta subliniază importanța promovării și păstrării limbii materne în comunitățile etnice.

Cartea se adresează, în special, etnicilor tătari din România, dar și celor interesați de studiul limbii tătare. Aceasta va constitui un instrument valoros de învățare pentru elevii Școlii Comunitare a UDTTMR, precum și pentru toți membrii comunității care doresc să îmbogățească vocabularul în limba tătară.

Proiectul vizează conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și lingvistic al comunității tătare din România. Printre obiectivele specifice se numără prezentarea de cuvinte și expresii în limba tătară, utilizate în cadrul sărbătorilor laice, religioase și a altor evenimente importante, precum și elaborarea unui mic dicționar organizat pe diverse teme.

Lucrarea va fi distribuită gratuit, iar cei interesați pot contacta reprezentanții organizațiilor locale ale Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România pentru a obține un exemplar.

Distribuie acest articol