Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat că va fi adoptată în regim accelerat creșterea limitei de impozitare a pensiilor.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 140

Sursa foto:

0:00

Premierul Marcel Ciolacu anunță majorarea plafonului de impozitare a pensiilor

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei va fi o „primă urgență” pentru coaliția de guvernare, cu scopul ca aceasta să intre în vigoare de la 1 octombrie. În cadrul unei declarații făcute la începutul ședinței de Guvern, Ciolacu a subliniat importanța acestui proiect, menționând că sesiunea parlamentară a început și că este esențială dezbaterea în regim de urgență a legii.

„Adoptăm în proces accelerat acest proiect și oferim astfel timp caselor de pensii pentru a pregăti sistemul în vederea aplicării deciziei din 1 octombrie”, a declarat prim-ministrul.

Asigurări pentru pensionari

Ciolacu a evidențiat că nu se vor anula deciziile de recalculare a pensiilor, care au dus la majorarea acestora. De asemenea, el a precizat că Guvernul lucrează la un mecanism de compensare pentru pensionarii nevăzători și cei cu dizabilități, care va fi implementat rapid.

„Toți cei care au beneficiat de majorări ca urmare a recalculării trebuie să aibă certitudinea că aceste decizii sunt definitive și că nimeni nu se va atinge de pensiile lor. De asemenea, cei care au întâmpinat probleme cu recalcularea vor primi un răspuns prioritar și clar privind soluționarea situației lor”, a adăugat Ciolacu.

Un pas spre o Românie corectă

Prim-ministrul a subliniat angajamentul Guvernului de a repara nedreptățile și de a aprecia munca celor care au contribuit la dezvoltarea țării. „Doar prin aceste măsuri putem construi un viitor mai bun pentru România”, a concluzionat el.

Pensiile sub 3.000 de lei scutite de impozit

Începând cu 1 octombrie, pensiile care nu depășesc suma de 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, ceea ce va aduce un beneficiu important pentru pensionari.

Distribuie acest articol