Marcel Ciolacu, premierul României, a avut o întâlnire cu reprezentanții Damen Shipyards Mangalia SA pentru a discuta soluții în contextul insolvenței șantierului.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 188

Sursa foto:

0:00

Întâlnire crucială între Premierul Ciolacu și șeful Damen

Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu Arnout Damen, liderul companiei Damen, în contextul insolvenței în care a intrat șantierul naval. Această discuție a fost inițiată pentru a identifica soluții viabile pentru situația complicată cu care se confruntă compania.

Conform angajaților Damen, promisiunile guvernului de a asigura suport financiar din Fondul de Garantare pentru o perioadă de cinci luni nu au putut fi onorate. Aceștia subliniază că solicitările nu pot fi trimise către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, deoarece nu există o decizie finală a instanței privind dosarul de insolvență. De asemenea, angajații au menționat că au primit doar o parte din salarii, dar cu întârzieri considerabile.

Deschiderea procedurii de insolvență

Tribunalul Constanța a deschis, în luna iunie, procedura de insolvență pentru Damen Mangalia, după ce grupul olandez Damen a solicitat falimentul șantierului naval. Casa de insolvență CITR, filiala București, a fost desemnată administrator judiciar al companiei.

Informații despre Damen Shipyards Mangalia SA

Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în 1997 și își are sediul în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca principal obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare. Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, care deține 51% din capitalul social, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV controlează 49% din acțiuni.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, deține o participație semnificativă în Damen Shipyards Mangalia SA, cu 93,88781% din acțiuni, având astfel un rol esențial în conducerea șantierului.

Directoratul Damen Shipyards Mangalia SA este compus din Jape Pravin Suresh și Sofien Lamiri, acesta din urmă având rolul de președinte.

Performanța financiară recentă

În 2021, Damen Shipyards Mangalia SA a raportat un număr de 1.907 angajați, pierderi de peste 77,98 milioane de lei și o cifră de afaceri care a depășit 552,48 milioane de lei.

Distribuie acest articol