Roxana Mînzatu a fost desemnată să reprezinte România în calitate de comisar european.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 202

Sursa foto:

0:00

Roxana Mînzatu, propusă ca comisar european din partea României

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România o va propune pe Roxana Mînzatu pentru funcția de comisar european. El a subliniat că Roxana Mînzatu este „persoana potrivită” pentru acest post. Ciolacu a menționat că România va beneficia de un „portofoliu relevant” în cadrul executivului european.

„Este un portofoliu relevant pe care îl va reprezenta România. Doamna președinte nu numește un comisar până nu are un interviu cu persoana nominalizată. Acest interviu a avut loc duminică, între doamna Roxana Mînzatu și președinta Comisiei, și a durat o oră și jumătate. Ulterior, doamna președinte nu a avut decât cuvinte de laudă”, a declarat premierul în cadrul unei conferințe de presă.

Referitor la comentariile lui Nicolae Ciucă, care a afirmat că există soluții mai bune decât Roxana Mînzatu, și dacă a existat un acord în coaliție în legătură cu această propunere, Ciolacu a afirmat: „Instituțional au avut loc aceste discuții. Eu cred că doamna Roxana Mînzatu este o persoană potrivită”.

Despre portofoliul pe care România îl va deține, premierul a explicat că „atributul anunțării portofoliului este al președintei Comisiei, nu este al meu”. El a adăugat că negocierile cu președinta sunt normale, având în vedere interviul susținut, dar a reafirmat că această decizie nu îi aparține.

Distribuie acest articol