Femeia care și-a atacat concubinul cu un cuțit la Cumpăna are antecedente, având două victime anterioare, printre care și fratele său.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 203

Sursa foto:

0:00

Conflict domestic în Cumpăna: o femeie a fost arestată după ce și-a înjunghiat concubinul

Recent, o femeie din comuna Cumpăna a fost reținută după ce a provocat o agresiune gravă asupra concubinului său. Incidentul s-a petrecut în urma unui scandal domestic, iar după reținerea inițială de 24 de ore, femeia a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de către magistrații Tribunalului Constanța.

Florentina Luca, în vârstă de 44 de ani, este acuzată de tentativă de omor, având ca victimă un bărbat de 43 de ani, concubinul său. Agresiunea a avut loc pe 30 august, în jurul orei 23.30, în locuința comună a celor doi. Femeia a fost considerată un pericol public și a fost depusă în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Un istoric de violență

Este important de menționat că aceasta nu este prima oară când Florentina Luca este implicată în astfel de incidente violente. Anterior, ea a agresat două persoane, printre care și fratele ei, pe care l-a înjunghiat în piept. Din fericire, acesta a scăpat cu viață, nefiind afectate organele sale vitale. Fratele ei a ales să nu depună plângere din milă pentru copiii femeii, având în vedere impactul pe care l-ar avea asupra lor.

A doua victimă a fost un fost concubin, care, spre deosebire de fratele ei, a decis să se adreseze autorităților, incidentul având loc cu câțiva ani în urmă.

Impactul asupra copiilor

Sursele locale sugerează că Florentina Luca se confruntă cu probleme legate de alcoolism și că are în total șase copii, cel mai mic dintre ei având doar aproximativ șase luni. Rămâne de văzut cine va avea grijă de acești minori în contextul în care mama lor a fost arestată și având în vedere comportamentul său violent din trecut.

Decizia instanței

Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a femeii pentru 30 de zile, iar măsura va fi reevaluată periodic. În hotărârea instanței se menționează:

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, formulate în Dosarul nr. 454/208/P/2024 la data de 01.09.2024. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Luca Florentina, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea tentativei la omor, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 01.09.2024 şi până la data de 30.09.2024 inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei Luca Florentina (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.”

Decizia a fost pronunțată prin intermediul grefei instanței, la data de 01.09.2024.

Distribuie acest articol