Membrii interimari ai Consiliului de administrație al CN APM Constanța SA, desemnați la 1 octombrie.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 168

Sursa foto:

0:00

Adunarea Generală a Acționarilor CN APM SA Constanța

Pe data de 01.10.2024, va avea loc Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. Întâlnirea este programată pentru ora 11.00 și se va desfășura la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, situat pe bulevardul Dinicu Golescu nr. 38, București.

În cazul în care nu se va întruni cvorumul necesar la prima convocare, ședința va fi reprogramată pentru data de 02.10.2024, la aceeași oră și locație.

Ordinea de zi a întâlnirii

Printre punctele incluse pe ordinea de zi a întâlnirii se numără:

  1. Luarea actului de încetare a mandatului sau revocarea membrilor provizorii;
  2. Numirea de noi membri provizorii în Consiliul de administrație;
  3. Prelungirea duratei mandatelor pentru membrii provizorii;
  4. Stabilirea indemnizației fixe brute lunare pentru membrii provizorii numiți;
  5. Aprobarea formei și conținutului contractelor de mandat care vor fi semnate cu membrii provizorii;
  6. Mandatarea reprezentanților acționarilor să semneze contractele de mandat;
  7. Prezentarea Raportului administratorilor pentru semestrul I 2024;
  8. Mandatarea Directorului General pentru a îndeplini formalitățile necesare înregistrării hotărârilor Adunării Generale.

Persoana împuternicită va avea capacitatea de a delega acest mandat altor persoane, în vederea îndeplinirii formalităților menționate.

Despre CN APM SA Constanța

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a fost înființată prin Hotărârea Guvernului României nr. 517/1998, având rolul de a reorganiza fosta Regie Autonomă Administrația Portului Constanța. Aceasta este o societate comercială pe acțiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să exercite activități de interes public național, având funcția de administrație portuară.

CN APM SA Constanța administrează portul Constanța, inclusiv zonele Midia și Mangalia, și portul turistic Tomis. Structura de proprietate a companiei este compusă din 80% capital social deținut de Ministerul Transporturilor și 20% de Fondul Proprietatea SA.

Consiliul de administrație al CN APM SA Constanța este format din: Catană Dan-Alexandru, Chirilă Constantin, Dede Suryan-Omar, Diaconu Cătălin, Drumea Mihnea Claudiu, Gavruță Adrian-Daniel și Vlad Elena.

În anul fiscal 2022, compania a avut 896 de angajați, raportând o cifră de afaceri de 479.165.475 lei și un profit de 114.510.926 lei. În 2023, numărul angajaților a crescut la 923, cu o cifră de afaceri de 545.455.306 lei și un profit de 195.356.718 lei.

Investiții semnificative pentru lucrările de dragare în porturile maritime

Compania Națională Administrarea Porturilor Maritime Constanța (CN APM Constanța SA) a anunțat că va efectua o plată de peste 93 de milioane de euro pentru lucrările de dragare necesare în porturile sale maritime. Această investiție are ca scop îmbunătățirea condițiilor de navigație și facilitarea accesului navelor, contribuind astfel la creșterea eficienței operațiunilor de transport maritim.

Prelungirea contractului de mandat

Consiliul de Administrație al CN APM Constanța a decis să prelungească contractul de mandat cu Maria Mergiu. Această decizie reflectă încrederea în abilitățile de conducere și în strategia implementată pentru dezvoltarea și modernizarea portului, asigurând continuitatea proiectelor în derulare.

Oferte pentru chirii în Portul Constanța

În plus, CN APM Constanța a anunțat disponibilitatea a patru spații administrative pentru închiriere în incinta Portului Constanța. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru companiile interesate să își extindă activitățile în zona portuară, beneficiind de infrastructura dezvoltată și de accesul direct la rutele maritime internaționale.

Distribuie acest articol