Primăria din Constanța avansează cu modernizarea trotuarelor în cartierele locative

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 181

Sursa foto:

0:00

Lucrări de reabilitare a zonelor pietonale în Constanța

Echipele Confort Urban au început lucrările de reabilitare a infrastructurii pietonale în mai multe zone din Constanța. În cartierul Palas, se efectuează lucrări pe străzile Moților, Theodor Neculuță, Locotenent Petre Mănoiu, Palas, Nicolae Teodoreanu, Munții Tatra, Bucegi, Bucuriei, Matei Millo, Vifor Haiducul și Mihu Copilu. Acestea includ montarea de borduri noi și consolidarea suprafețelor trotuarelor prin așternerea unui strat de piatră. De asemenea, trotuarele vor fi recondiționate cu un nou strat de asfalt, iar casetele pentru spații verzi vor fi amenajate pentru plantarea de arbori și arbuști ornamentali.

Lucrările de modernizare a trotuarelor continuă și pe străzile Alexandru cel Bun și Bogdan Vodă, unde trotuarele au fost decapate și bordurile înlocuite. Terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră, iar casetele pentru spații verzi sunt, de asemenea, construite.

Pe strada Făgetului, în tronsoanele delimitate de strada Ion Andreescu și bulevardul Mamaia, precum și între străzile Chiliei și Primăverii, se înlocuiesc bordurile și se stabilizează terenul cu piatră. Acesta va fi acoperit ulterior cu un strat de asfalt destinat circulației pietonale. Se construiesc, de asemenea, casete pentru spații verzi, o soluție estetică pentru integrarea elementelor naturale în peisajul urban.

Avansul lucrărilor în parc și pe alte străzi

Reabilitarea parcului Tăbăcărie progresează, iar aspectul suprafeței pietonale se îmbunătățește rapid. Aleile din parc sunt modernizate cu pavele noi, iar infrastructura zonei pietonale beneficiază de borduri recent montate.

Pe străzile Suceava și Adamclisi, trotuarele sunt reconfigurate prin instalarea de noi borduri și pavele pe un strat de nisip. Terenul este stabilizat cu piatră, permițând astfel așternerea unui strat de suport pentru pavelele moderne.

Pe aleea Brândușelor, se reabilitează aleile de acces către scările blocurilor, iar noi alei pietonale sunt construite. Bordurile sunt înlocuite, iar trotuarele sunt decapate și stabilizate cu piatră înainte de asfaltare. De asemenea, pe bulevardul Tomis, zona dintre blocurile M1-N2 beneficiază de reabilitarea aleilor de acces și a celor pietonale.

Apel către conducătorii auto

Reprezentanții Primăriei Constanța au transmis un mesaj de scuze pentru disconfortul creat de aceste lucrări și fac apel la conducătorii auto să evite parcarea în zonele unde se desfășoară intervenții, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor necesare reabilitării.

Distribuie acest articol