Renumitul musical „Scripcarul pe acoperiș” la SEAS 2024.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 172

Sursa foto:

0:00

„Scripcarul pe acoperiș” ajunge la SEAS în Constanța

Renumitul musical „Scripcarul pe acoperiș”, o capodoperă a genului, va fi prezentat la SEAS, în Constanța, într-o montare recentă regizată de Erwin Șimșensohn. Această producție, care a cucerit publicul din întreaga lume, promite o experiență memorabilă pentru toți spectatorii.

Pe 5 septembrie, de la ora 20:00, Casa de Cultură va găzdui reprezentația Teatrului Municipal „Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc, aducând pe scenă creația lui Sheldon Harnick, Jerry Bock și Joseph Stein.

Actorii, vorbind limba maghiară, vor interpreta cu măiestrie muzica și dansul, depășind barierele lingvistice prin intermediul supratitrării în română și a melodiilor celebre, reușind să transmită emoții universale.

Povestea din Anatevka

Narativul, adesea tragicomic și emoționant, abordează teme majore și universal valabile. Acțiunea se desfășoară într-o comunitate rurală evreiască din satul Anatevka, la începutul anilor 1900, și îl are ca protagonist pe Tevye, un lăptar sărman care se străduiește să își crească cele cinci fete conform tradițiilor. Însă, schimbările vremurilor pun la încercare aceste tradiții, creând o luptă între conservatorism și modernitate, o temă deosebit de relevantă și în prezent.

Considerat unul dintre cele mai apreciate musicaluri de pe Broadway, „Scripcarul pe acoperiș” a fost repede adoptat de numeroase teatre din România, care au reușit să capteze frumusețea acestei povești dintr-o comunitate evreiască rurală.

Informații despre bilete

Biletele pentru evenimentele din cadrul SEAS pot fi cumpărate conform următorului program:

La agenția de bilete din Bd. Tomis nr. 97: de marți până duminică, între orele 14:00 și 21:00; luni: închis.

La Infopoint City Park Mall: de miercuri până luni, între orele 14:00 și 21:00; marți: închis.

La Casa de Cultură: conform programului instituției.

La spațiile de joc: cu două ore înainte de spectacole.

Online: disponibile pe site-urile de specialitate.

Distribuie acest articol