Ciușcă de la Eforie contestă măsura controlului judiciar în cazul incidentului cu toporișca și maceta într-un bar.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 191

Sursa foto:

0:00

Contestație în cazul lui Nicolae Sorin Boncătă

Nicolae Sorin Boncătă, cunoscut sub porecla „Ciușcă”, din Eforie, contestă măsura controlului judiciar impusă în dosarul în care este acuzat de portul și folosirea fără drept a unor obiecte periculoase, respectiv o toporișcă și o macetă. Boncătă este asociat cu un grup de indivizi considerați „interlopi”, având un trecut penal semnificativ și fiind implicat în diverse activități ilegale.

În prezent, Ciușcă se află sub control judiciar, o măsură care a fost recent revizuită și menținută de instanță. Pe 30 august, acesta a contestat măsura preventivă, deși aceasta este considerată cea mai „relaxantă” dintre toate opțiunile disponibile. Judecătorul va analiza contestația și se va pronunța pe 5 septembrie.

Detalii despre dosar

Dosarul în care Nicolae Sorin Boncătă a fost trimis în judecată pe 13 iunie a fost inițiat pentru faptele comise în luna aprilie. Concret, în seara de 19 aprilie 2024, în jurul orei 22:50, Boncătă l-a căutat pe un alt bărbat, înarmat cu o macetă și o toporișcă, având intenția de a-și reglementa conturile cu acesta. În acest context, el a intrat într-un bar și în alte locații din Eforie.

Aceste acțiuni au dus la deschiderea unui nou dosar penal, iar lui Boncătă i-a fost impusă o măsură preventivă considerată blândă: controlul judiciar, care a început pe 22 aprilie și continuă și în prezent. Primul termen de judecată pe fond este programat pentru 16 septembrie, iar pe 13 septembrie acesta va apărea într-un alt dosar penal, unde este cercetat alături de alte persoane pentru lovire și alte violențe, având dublă calitate: inculpat și parte vătămată.

Distribuie acest articol