Crin Antonescu își îndreaptă criticile către Nicolae Ciucă: ”Marcel Ciolacu are o mai bună capacitate de exprimare”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 214

Sursa foto:

0:00

Criticile lui Crin Antonescu la adresa PNL și liderului Nicolae Ciucă

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, continuă să critice partidul din care a făcut parte, îndreptându-se în special împotriva actualului președinte, Nicolae Ciucă. În cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, Antonescu a discutat despre alegerile prezidențiale, considerând că Marcel Ciolacu este un politician mai expresiv, capabil să transmită mai mult decât Ciucă.

Antonescu a afirmat că, deși nu contestă cariera lui Nicolae Ciucă, această experiență nu reprezintă un argument suficient pentru a-l susține în contextul alegerilor prezidențiale. „Așa cum s-au prezentat în plan public, amândoi au fost premieri. În prezent, fiecare se prezintă în mod diferit. Marcel Ciolacu este un om care face eforturi să se adapteze și să comunice. Deși greșește uneori, atât gramatical cât și politic, se străduiește să transmită un mesaj”, a declarat Antonescu.

În continuare, el a subliniat că, deși PNL dispune de mulți primari, nu crede că acest lucru reprezintă un argument solid în fața alegătorilor. „Mă interesează cariera viitoare a domnului Ciucă, nu pe cea din trecut. Nu aș dori să fiu în această situație în turul doi”, a adăugat el.

Finale complicate și opțiuni politice

Antonescu a mai menționat că, în opinia sa, niciun candidat nu reprezintă o alegere fericită în acest moment. „O finală între Ciucă și Lasconi sau între Ciolacu și Lasconi ar fi mai complicată. Cred că o confruntare Ciolacu-Lasconi ar fi mai dificilă pentru Ciolacu”, a explicat el. De asemenea, a sugerat că ambii lideri ar prefera să concureze împotriva unor candidați precum George Simion sau Diana Șoșoacă, deoarece aceasta ar face lucrurile mai simple din punct de vedere electoral.

Răspuns la acuzațiile legate de USL

Antonescu a răspuns și la criticile care îl acuză că este unul dintre arhitecții USL-ului, coaliția dintre PSD și PNL. El a subliniat că USL-ul a fost creat pe baza unor argumente care au fost prezentate și votate public, fără a fi realizat în secret. „Facerea USL-ului nu are nicio legătură cu modul în care se comportă actualii actori ai acestei coaliții”, a conchis Antonescu.

Critica lui Crin Antonescu asupra alianței PNL-PSD

Crin Antonescu a subliniat că nu a criticat pe nimeni din Partidul Național Liberal pentru formarea guvernului de coaliție cu PSD, ci a abordat problema comportamentului politic. El consideră că este indecent și neproductiv să se mențină un discurs ambiguu, alternând între susținerea PSD pentru stabilitate și o retorică de opoziție față de aceștia.

Viziunea lui Antonescu pentru președinția României

Antonescu a explicat că pentru România este nevoie de un președinte serios, nu de un „saltimbanc”. El își dorește un lider care să comunice clar intențiile sale și să inspire încredere, în loc să se angajeze în acțiuni populiste care nu aduc beneficii reale societății. Antonescu a menționat că, în opinia sa, societatea românească a evoluat și nu mai este dispusă să accepte promisiuni superficiale în campaniile electorale.

Mesajul electoral al lui Antonescu

Antonescu a afirmat că, deși câștigarea alegerilor poate necesita strategii diverse, un mesaj bazat pe seriozitate și integritate are o forță electorală considerabilă. El a subliniat că românii, indiferent de educație sau ocupație, nu sunt atât de naivi încât să fie atrași de „bomboanele” electorale promovate de politicieni.

Distribuie acest articol