Muzeul Național de Istorie a României desfășoară festivalul „Micia Rediviva”, dedicat reconstituirii istorice și educației pentru patrimoniu.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 199

Sursa foto:

0:00

Muzeul Național de Istorie a României organizează festivalul „Micia Rediviva”

Muzeul Național de Istorie a României, împreună cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, în colaborare cu Filiala Deva a Asociației Terra Dacica Aeterna, Siebenbürgische Rettungsriesenschanuzer (SRRSZ) și Primăria comunei Vețel, va organiza pe 8 septembrie 2024 festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu intitulat „Micia Rediviva”.

Aflat la cea de-a șasea ediție, festivalul își propune să evidențieze importanța unui patrimoniu arheologic deosebit și să ofere publicului informații accesibile și atractive despre rezultatele cercetărilor realizate în zonă. Totodată, evenimentul coincide cu „Ziua Porților Deschise” pe șantierul arheologic Micia.

Reprezentanții Muzeului Național de Istorie a României subliniază că instituția este singurul muzeu din Uniunea Europeană certificat pentru desfășurarea activităților finanțate prin Programul “Corpul European de Solidaritate” (ESC). De asemenea, situl arheologic de la Micia a devenit, începând din acest an, singurul certificat pentru activități ESC. Campania de cercetări arheologice din acest an, împreună cu festivalul „Micia Rediviva”, se bucură de sprijinul și creativitatea primului grup de voluntari europeni care au venit prin intermediul acestui program.

Distribuie acest articol