Dificultăți pentru Temu și Shein în SUA din cauza comercializării de articole periculoase pentru sugari și copii mici

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 134

Sursa foto:

0:00

Investigație asupra comerțului electronic Shein și Temu

Doi comisari ai Comisiei americane pentru siguranța produselor de consum (CPSC) au solicitat o investigație a retailerilor online Shein și Temu, după ce au fost identificate „produse periculoase pentru bebeluși și copii mici” disponibile pe aceste platforme. Cererea a fost făcută publică printr-o scrisoare postată pe site-ul CPSC.

Comisarii Peter Feldman și Douglas Dziak sunt interesați de modul în care Shein, cu sediul în Singapore, și Temu, din China, precum și alte platforme internaționale de comerț electronic, respectă reglementările agenției. Ei doresc să afle cum gestionează aceste companii relațiile cu vânzătorii terți și cum se asigură de siguranța produselor importate.

Shein și Temu, parte a PDD Group, care importă mărfuri ieftine din China în Statele Unite, au fost semnalate ca având „îngrijorări specifice” din cauza utilizării regulii de minimis. Această regulă permite scutirea de taxe vamale pentru pachetele cu valoare de până la 800 de dolari, atunci când sunt expediate direct către consumatori.

În plus, ambele companii au fost subiectul unor evaluări privind calitatea produselor oferite. Anul trecut, un grup bipartizan din Congresul SUA a avut în vedere introducerea unui proiect de lege destinat eliminării ajutoarelor de minimis, care sunt utilizate pe scară largă de platformele de comerț electronic, inclusiv de vânzătorii terți de pe Amazon și Walmart.

Distribuie acest articol