Peste 230 de cereri de despăgubire au fost înaintate companiilor de asigurări în urma inundațiilor din Dobrogea.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 201

Sursa foto:

0:00

Daune semnificative în urma furtunilor din Dobrogea

Peste 230 de notificări de daune au fost primite de companiile de asigurare membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) ca urmare a furtunilor și ploilor torențiale din săptămâna trecută din zona Dobrogei. Aceste notificări au fost depuse atât pentru asigurările de locuinţe, cât și pentru cele care protejează bunurile și sediile companiilor.

Conform UNSAR, mai mult de jumătate din aceste avizări au vizat daunele cauzate locuințelor de fenomene meteorologice de o intensitate nemaiîntâlnită în regiune. Este important de menționat că doar 14% dintre locuințele din Regiunea Sud-Est sunt acoperite de asigurări facultative, ceea ce subliniază vulnerabilitatea acestora în fața unor astfel de evenimente extreme.

Daune-record pentru locuințe

De asemenea, UNSAR a anunțat că în anul 2023 a fost înregistrată o daune-record pentru acoperirea pagubelor unei locuinţe, provocate tot de o furtună. Aceasta a avut o valoare de peste 400.000 lei, reprezentând cea mai mare sumă achitată în ultimii cinci ani pentru acest tip de risc.

Aceste informații evidențiază necesitatea unei mai bune protecții prin asigurări, în special în zonele expuse la fenomene meteorologice extreme.

Distribuie acest articol