Un agent de la PTF Radăuți-Prut a respins o ofertă de mită în valoare de 200 euro.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 211

Sursa foto:

0:00

Infracțiune de dare de mită la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut

Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, un polițist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut a formulat un denunț, ducând la demararea unor cercetări de către ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Botoșani. Acestea au fost coordonate de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, vizând infracțiunea de dare de mită.

Incidentul s-a petrecut pe 3 septembrie 2024, în jurul orei 12:10, când un cetățean albanez, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia, a încercat să treacă frontiera însoțit de un pasager român de 30 de ani. La controlul de frontieră, polițiștii i-au adus la cunoștință conducătorului auto că inspecția tehnică periodică a vehiculului era expirată, ceea ce impunea refuzul intrării în România.

Ulterior, pasagerul a coborât din mașină și a înmânat polițistului de frontieră o poliță de asigurare în care se aflau două bancnote de câte 100 de euro. Întrebat despre această sumă, bărbatul a afirmat că este oferită pentru a evita măsura de nepermitere a intrării în țară. Polițistul de frontieră a refuzat categoric oferta, informându-l că fapta sa constituie o infracțiune de dare de mită.

În ciuda refuzului, pasagerul a insistat să ofere banii. În acest context, polițistul a informat superiorii săi despre situație, iar autoritățile competente din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au fost alertate și s-au prezentat la fața locului pentru a lua măsurile legale necesare.

Cercetările continuă în acest caz, având ca obiect infracțiunea de dare de mită.

Distribuie acest articol