Artiștii din comuna Cumpăna, județul Constanța, au revenit pe podium.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 199

Sursa foto:

0:00

Festivalul Național de Folclor „Dobroge, vatră de folclor” – Ediția a XV-a

Între 30 august și 4 septembrie 2024, sudul litoralului a găzduit Festivalul Național de Folclor pentru copii și tineri interpreți, intitulat „Dobroge, vatră de folclor”, ajuns la cea de-a XV-a ediție. Acest eveniment a reunit ansambluri folclorice din întreaga țară, promovând tradițiile culturale românești.

Ansamblurile folclorice „Mugurașii Cumpenei”, „Româncuța” și „Doina Cumpenei”, coordonate de maestrul coregraf Constantin Olteanu, cu asistentul coregraf Ani Stoian, au impresionat publicul și juriul. Solistele vocale Andreea Scurtu, Cataleia Coman, Anelis Maria Alexandru și Teodora Maria Vlădășel, pregătite de inspectorul Adriana Ivanciu, au demonstrat din nou că dansul și cântecul popular sunt elemente deosebit de importante în comuna Cumpăna.

Tinerii artiști au reușit să capteze atenția juriului prin interpretările lor pline de emoție, dar și prin costumele tradiționale deosebite. Rezultatele competiției au confirmat talentul și munca depusă:

  • Ansamblul Folcloric „Mugurașii Cumpenei” – Trofeul Secțiunii Grup mixt de dansuri
  • Ansamblul Folcloric „Doi Cumpenei” – Trofeul Secțiunii Grup de dansuri – femei

Performanțele solistelor vocale

  • Andreea Scurtu – Locul I la Secțiunea de interpretare vocală 15-18 ani
  • Anelis Maria Alexandru – Locul I la Secțiunea de interpretare vocală 6-10 ani
  • Teodora Maria Vlădășel – Locul II la Secțiunea de interpretare vocală 6-10 ani
  • Ilia Cataleia Coman – Locul III la Secțiunea de interpretare vocală 11-14 ani

Aceste realizări subliniază dedicarea și pasiunea tinerilor interpreți pentru folclorul românesc, contribuind astfel la păstrarea și promovarea tradițiilor culturale. Festivalul a fost, ca de fiecare dată, o sărbătoare a artei populare și a valorilor autentice din România.

Distribuie acest articol