Un locuitor din Constanța intenționează să își edifice o locuință în cartierul Km 4, însă vecina contestă acest lucru, afirmând că îi va amenința siguranța casei.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 120

Sursa foto:

0:00

Consultare publică pentru un nou proiect de construcție în Constanța

În luna iulie, Primăria Constanța a inițiat o consultare publică pentru Planul Urbanistic de Detaliu destinat construirii unei locuințe unifamiliale pe strada Nehoiului nr. 50, din cartierul Km 4. Recent, Municipalitatea a publicat raportul referitor la informarea și consultarea publicului, în cadrul căruia a fost evidențiat faptul că o vecină se opune acestei construcții, argumentând că noul imobil va fi prea aproape de proprietatea sa.

Beneficiarul proiectului, Petrică B., intenționează să construiască o locuință de tip parter pe un teren cu o suprafață de 295 mp. Totuși, în timpul procesului de consultare publică, Valeria E., o vecină din partea de nord, a exprimat obiecții față de propunerea de PUD, subliniind că distanța de 0,80 metri față de hotar este insuficientă. Aceasta solicită ca distanța față de construcțiile existente să fie extinsă la 5 metri, având în vedere că pentru ceilalți vecini este stabilită o distanță de 3 metri.

În sesizarea sa, Valeria E. a menționat: „Peretele calcan pe latura pe care se va construi noul imobil este într-o stare avansată de deteriorare, iar lucrările la fundația noii construcții vor pune în pericol locuința existentă. Petenta a solicitat inițiatorului PUD-ului permisiunea de a repara zidul deteriorat față de care ar urma alipirea noii construcții, însă muncitorii nu au fost lăsați să execute lucrarea.”

Elaboratorul Planului Urbanistic de Detaliu a afirmat că documentația PUD urmărește să asigure condițiile de construire fără a afecta rezistența mecanică, stabilitatea, siguranța la incendiu, igiena și sănătatea, precum și siguranța în exploatare a construcțiilor învecinate existente.

„Conform concluziei expertizei tehnice judiciare, planșa de reglementări urbanistice prevede o retragere de 1,20 metri (în loc de 0,80 metri) a locuinței propuse față de hotarul comun cu imobilul petentei, distanță care respectă prevederile art. 27, alin (2), lit a) din Ordinul nr. 839/2009 – Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 cu modificările și completările ulterioare,” se menționează în răspunsul elaboratorului.

Distribuie acest articol