Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a decis reluarea cercetărilor penale într-o cauză ce implică un polițist prins la volan cu permisul suspendat.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 132

Sursa foto:

0:00

Redeschiderea urmăririi penale pentru un polițist cu permisul suspendat

Un agent de poliție din cadrul Poliției Transporturi a fost depistat conducând un vehicul în 2021, în ciuda faptului că avea dreptul de a conduce suspendat. Deși inițial cauza a fost clasată, procurorul superior ierarhic din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a decis recent redeschiderea urmăririi penale.

Incidentul a avut loc când polițistul a fost prins conducând cu viteză, ceea ce a dus la suspendarea dreptului său de a conduce. Cu toate acestea, el a continuat să conducă, fiind din nou oprit de polițiștii rutieri.

Decizia instanței

Judecătorii au confirmat legalitatea și temeinicia Ordonanței prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care a dispus redeschiderea urmăririi penale în acest caz. În urma pronunțării, instanța a stabilit că cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Detalii ale cazului

În motivarea redeschiderii, prim-procurorul a subliniat faptul că, în 20 iulie 2021, polițistul a condus un autoturism pe DN 39, deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Inițial, în 2 ianuarie 2022, s-a început urmărirea penală in rem pentru conducerea unui vehicul fără permis, conform Codului penal.

Ulterior, în 15 iunie 2022, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța pentru continuarea cercetărilor. În decembrie 2023, însă, cauza a fost clasată, pe motiv că nu s-a putut demonstra vinovăția suspectului, acesta susținând că nu a fost conștient de situația sa legală.

Argumentele redeschiderii

În fața instanței, polițistul a declarat că nu știa că are permisul suspendat, deși a fost sancționat anterior printr-un proces-verbal. Judecătorii, analizând probele, au decis că redeschiderea urmăririi penale este justă, confirmând astfel decizia prim-procurorului.

Distribuie acest articol