Un investitor intenționează să edifice un edificiu cu șase niveluri în apropierea unei clădiri pe care ar dori să o supraetajeze, pe Bulevardul Mamaia.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 164

Sursa foto:

0:00

Traian Grosu își extinde portofoliul imobiliar pe Bulevardul Mamaia

Omul de afaceri Traian Grosu își propune să își diversifice investițiile imobiliare în stațiunea de la malul mării. În apropierea unui alt proiect personal, Grosu intenționează să construiască un nou bloc pe Bulevardul Mamaia. Proiectul pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu va fi supus analizei Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului, marcând astfel începutul consultării publice necesare pentru edificarea unui imobil cu șase etaje, care va include și spații comerciale la parter.

Mai exact, este vorba despre un Plan Urbanistic de Detaliu pentru un imobil destinat locuințelor colective, cu regimul de înălțime D+P+5-6E, pe Bulevardul Mamaia nr. 247, inițiat de Traian Grosu. Clădirea va beneficia de un spațiu comercial la parter și de o parcare amplasată la demisol.

O altă investiție semnificativă a acestuia se află în stadiu avansat pe Bulevardul Mamaia nr. 249. Aici, Grosu propune supraetajarea unui imobil existent, care are deja un regim de înălțime D+P+5 etaje, destinat locuințelor colective. Acest imobil va include comerț la parter și la etajul I, în timp ce etajul tehnic va fi dedicat locurilor de depozitare și uscătoare.

Imobilul existent este structurat astfel: demisolul cuprinde garaje, iar la parter și etajul I se află magazine, în timp ce etajele II, III, IV și V sunt destinate locuințelor, cu opt apartamente ce au o suprafață utilă sub 100 mp. Etajul VI, care este propus suplimentar, va fi amenajat pentru spații de depozitare și uscătoare.

Un memoriu de prezentare a fost înaintat Agenției pentru Protecția Mediului din Constanța în luna noiembrie a anului trecut, precum și în 2018, în care se argumentează necesitatea etajului VI. Conform documentului, „Etajul VI este propus în suprafaţă de 221,87 mp şi va conţine spaţii precum: casa scării şi casa liftului, hol, opt uscătorii pentru cele opt apartamente, astfel încât locatarii să nu-şi usuce rufele în balcoane, spaţii de depozitare pentru apartamente şi spaţiu pentru unităţile exterioare ale instalaţiei de climatizare“.

Este de menționat că imobilul a fost construit cu câțiva ani în urmă, iar în 2016 a fost depus un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța, cu scopul obținerii acordului de mediu pentru proiectul de „Construire imobil D+P+5E, cu parcare la demisol și spaţii comerciale la parter“.

Distribuie acest articol