Lixandru propune includerea unei parcele din Viile Noi în intravilan pentru dezvoltarea unui complex rezidențial.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 153

Sursa foto:

0:00

Demersuri pentru un nou ansamblu rezidențial în Constanța

Virgil Lixandru, un renumit antreprenor din Constanța, continuă să lucreze la obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) destinat introducerii în intravilan a unor terenuri din zona Viile Noi, unde intenționează să dezvolte un ansamblu rezidențial. Investiția va fi realizată prin intermediul societății Agertrans.

Proiectul va fi supus din nou analizei Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. Documentația vizează „PUZ introducere în intravilan parcela A 1080/31 și construire ansamblu rezidențial, inițiator societatea Agertrans SRL – etapa demarare consultare publică“.

La finalul anului 2023, autoritatea de mediu din Constanța a validat raportul de mediu și a emis avizul necesar pentru „Plan Urbanistic Zonal pentru introducerea în intravilan și construirea unui ansamblu rezidențial de locuințe colective cu regimuri de înălțime P+4, P+6 și P+8 etaje, precum și echipamente publice și comerciale specifice zonei rezidențiale, servicii, comerț, scuaruri publice, spații de loisir și agrement (parc urban)“. Amplasamentul este situat pe parcela A1080/31 din municipiul Constanța.

Agertrans deține un teren de 48.000 mp, pe care intenționează să construiască locuințe colective cu regimuri de înălțime variate: P+2, P+4, P+6, P+7-8 și P+8 etaje. PUZ-ul este necesar pentru o analiză detaliată a amplasamentului din perspective funcțională, economică, spațială, juridică și tehnică.

În prezent, terenurile din jur sunt neocupate de construcții, iar zona propusă pentru dezvoltare este neamenajată, fiind acoperită parțial de vegetație spontană și fără denivelări semnificative.

Anul trecut, Virgil Lixandru a obținut un certificat de urbanism prin intermediul Agertrans pentru introducerea în intravilan a mai multor parcele, pentru a facilita construcția unui ansamblu rezidențial în zona Viile Noi, în apropierea comunei Cumpăna. Specialiștii în urbanism au evaluat oportunitatea elaborării PUZ-ului pentru a include peste 40 de loturi în proiectul de locuințe individuale.

Agertrans SRL a fost fondată pe 2 octombrie 1998, având sediul pe strada Ecluzei, numărul 1A, în comuna Agigea. Nelu Voicila este administratorul companiei, iar Ion Virgil Lixandru deține calitatea de unic asociat.

Distribuie acest articol