Directoarea Casei de Pensii din Constanța: ”Începând cu 1 octombrie, pragul de impozitare pentru pensiile de 2000 de lei va fi eliminat, fiind ridicat la 3000 de lei”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 191

Sursa foto:

0:00

Conferință de presă privind recalcularea pensiilor la Casa Județeană de Pensii Constanța

În data de 5 septembrie 2024, Casa Județeană de Pensii Constanța a organizat o conferință de presă dedicată recalculării pensiilor. Evenimentul a avut loc la sediul instituției și a abordat aspecte importante legate de noul proces de recalculare a pensiilor.

“Pensile recalculatate vor fi acordate lunar, începând cu luna septembrie. Această lege este benefică, deoarece elimină inechitățile existente. Pensionarii care nu au înțeles noile reglementări s-au prezentat la Casa de Pensii. Am fost pregătiți pentru această situație și am deschis mai multe ghișee pentru a facilita procesul. În această perioadă, pensionarii au început să înțeleagă cum se elaborează deciziile, iar cei care nu au avut claritate au depus cereri de recalculare,” a declarat Cristina Samoilă, directoarea Casei de Pensii.

În total, au fost depuse 1.286 de cereri de recalculare, toate urmând a fi reanalizate. Deși majoritatea deciziilor de recalculare au condus la creșteri ale pensiilor, au existat și cazuri în care pensiile au fost reduse. De la 1 ianuarie, toate pensiile vor fi recalculatate și indexate.

Un alt aspect important menționat este modificarea pragului de impozitare. Începând cu 1 octombrie, acesta va fi ridicat de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, afectând un număr de aproximativ 98.000 de pensii aflate sub acest nou plafon. “Ne-am organizat eficient pentru a face față acestor schimbări,” a adăugat Cristina Samoilă.

Distribuie acest articol