Patru persoane au murit din cauza infecției cu virusul West Nile în România, conform anunțului INSP.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 124

Sursa foto:

0:00

Creșterea cazurilor de infecție cu virusul West Nile în România

În perioada de monitorizare a infecției cu virusul West Nile, care a început pe 3 iunie și s-a încheiat pe 5 septembrie, au fost raportate la nivel național 47 de cazuri. Dintre acestea, 40 au fost confirmate și 7 considerate probabile, conform informațiilor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică.

Conform aceluiași institut, s-au înregistrat patru decese cauzate de infecția cu virusul West Nile, trei dintre acestea având loc în județul Suceava și unul în București. Cele mai afectate grupe de vârstă sunt persoanele cuprinse între 70 și 79 de ani, care au înregistrat 14 cazuri, urmate de cele cu vârste între 60 și 69 de ani, cu 11 cazuri raportate.

Recomandări pentru prevenirea infecției

Institutul Național de Sănătate Publică a emis o serie de recomandări pentru a proteja populația de țânțari. Acestea includ purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, utilizarea de repelente chimice pentru țânțari, precum și asigurarea că insectele nu pătrund în locuințe prin montarea plaselor de protecție la feronerie. Este important, de asemenea, să se evite acumularea de apă stagnantă în jurul gospodăriilor prin desecarea bălților și îndepărtarea recipientelor care pot aduna apă, precum și a gunoiului menajer.

Distribuie acest articol