O nouă ediție a Festivalului Internațional de Dans, Muzică și Port Popular Turco-Tătar în orașul de la malul mării

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 205

Sursa foto:

0:00

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar revine la Constanța

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România va organiza, pe 6 și 7 septembrie, cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar. Evenimentul promite să aducă în atenția publicului diversitatea culturală a comunităților participante.

Conform declarațiilor oficiale, festivalul va debuta vineri, 6 septembrie, la ora 17.00, cu o Parada a Portului Popular. Defilarea ansamblurilor va avea loc pe traseul dintre Sala Sporturilor Constanța și Faleza Cazinoului, unde spectatorii vor putea admira atât grupuri de dans din România, cât și din Turcia, Bulgaria, Georgia, Lituania și Macedonia.

Sâmbătă, 7 septembrie, în cea de-a doua zi a festivalului, ansamblurile participante vor urca pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, începând cu ora 17.00. Accesul la acest spectacol va fi gratuit, oferind astfel oportunitatea tuturor doritorilor de a se bucura de un program diversificat.

Președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, a subliniat importanța acestui eveniment, afirmând: „Continuăm tradiția acestui festival, care, la fiecare început de toamnă, plasează Constanța pe harta manifestărilor dedicate multiculturalității. Suntem încântați să avem alături prieteni din România și din străinătate și să oferim constănțenilor și turiștilor ocazia de a aprecia frumusețea diverselor culturi.”

Organizatorii invită publicul să participe la parada din 6 septembrie și să asiste la spectacolele din ziua următoare, promițând o experiență culturală deosebită.

Distribuie acest articol