Licitație pentru reabilitarea Liceului Tehnologic „Brad Segal“ în Tulcea, cu o investiție estimată de circa 15 milioane de lei

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 170

Sursa foto:

0:00

Licitație pentru Reabilitarea Căminului Internat și Cantinei Școlare din Tulcea

Primăria Municipiului Tulcea a anunțat deschiderea licitației pentru realizarea lucrărilor din cadrul proiectului intitulat „Reabilitare cămin internat și cantină școală Liceul Tehnologic «Brad Segal» Tulcea“. Scopul principal al acestui demers este sprijinirea tranziției către o economie cu emisii reduse de carbon.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără creșterea eficienței energetice a clădirii prin diminuarea pierderilor de energie, promovarea utilizării surselor regenerabile de energie în municipiul Tulcea, și construirea unei unități de învățământ moderne care să asigure condiții adecvate pentru elevi, cadre didactice și personal auxiliar. Aceste îmbunătățiri vizează atât confortul, cât și eficiența activităților desfășurate în cadrul instituției de învățământ.

Clădirea destinat căminului pentru elevi include, la parter, o cantină, iar la demisol se află centrala termică și spălătoria. Regimul de înălțime al imobilului este Demisol (parțial) + Parter + 4 Etaje, cu o suprafață construită de 4.409,25 mp. Acoperișul clădirii este de tip terasă necirculabilă, iar circulația verticală se realizează prin două case de scară. Pardoselile interioare sunt realizate din mozaic, gresie și parchet, iar majoritatea elementelor vitrate sunt din tâmplărie PVC, cu excepția băilor și a zonei de la parter, unde se utilizează tâmplărie din metal și lemn, prezentând probleme de etanșeitate.

Conform documentației, fațadele clădirii nu îndeplinesc standardele actuale în ceea ce privește protecția mediului, siguranța în exploatare și eficiența energetică. Se identifică pierderi de căldură prin terasele neizolate, iar rezistența termică a elementelor de construcție s-a diminuat pe parcursul timpului.

În conformitate cu Caietul de sarcini, lucrările prevăd reabilitarea termică, îmbunătățiri structurale, precum și lucrări la instalațiile sanitare, termice și electrice. Vor fi instalate 71 de panouri fotovoltaice și se vor amenaja stații de încărcare pentru vehicule electrice în incinta amplasamentului. Valoarea totală estimată a proiectului se ridică la 13.043.162 lei, fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 septembrie 2024.

Distribuie acest articol