Ansambluri din șase națiuni participă la ediția cu numărul 28 a Festivalului Internațional dedicat Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 130

Sursa foto:

0:00

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar revine la Constanța

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România anunță desfășurarea celei de-a XXVIII-a ediții a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, programată pentru zilele de 6 și 7 septembrie. Evenimentul se va deschide oficial vineri, 6 septembrie, la ora 17.00, cu o paradă dedicată portului popular.

Parada va avea loc pe traseul care leagă Sala Sporturilor Constanța de Faleza Cazinoului, unde spectatorii vor avea ocazia să admire ansambluri folclorice reprezentative din România, dar și din țări precum Turcia, Bulgaria, Georgia, Lituania și Macedonia.

În ziua de sâmbătă, 7 septembrie, toate ansamblurile vor susține un spectacol pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, începând cu ora 17.00. Intrarea la acest eveniment este liberă.

Președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, a subliniat importanța acestui festival: „Păstrăm tradiția acestui eveniment care, la fiecare început de toamnă, pune Constanța pe harta manifestărilor dedicate multiculturalității. Ne bucurăm să avem din nou alături prieteni ai comunității atât din România, cât și din străinătate, și să putem aduce publicului din Constanța frumusețea și bogăția diverselor culturi reprezentate. Invităm constănțenii și turiștii să ni se alăture la parada de vineri și să se bucure de spectacolul din ziua următoare.”

Distribuie acest articol