BNR emite o monedă din argint pentru a celebra 130 de ani de la nașterea lui Camil Petrescu.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 208

Sursa foto:

0:00

Lansarea Monedei din Argint cu Tema Camil Petrescu

Banca Națională a României va introduce luni în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată aniversării a 130 de ani de la nașterea lui Camil Petrescu. Aversul monedei ilustrează o compoziție inspirată din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu, însoțită de inscripția „ROMÂNIA” în arc de cerc, stema țării, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2024”. Reversul monedei redă portretul autorului, numele acestuia și perioada în care a trăit, respectiv anii „1894” și „1957”.

Detalii despre Monedă

Monedele din argint sunt protejate în capsule de metacrilat transparent și vin însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, disponibile în română, engleză și franceză. Aceste certificate sunt semnate de guvernatorul BNR și de casierul central.

Tiraj și Preț

Tirajul maxim pentru moneda din argint este limitat la 5.000 de piese. Prețul de vânzare pentru fiecare monedă este de 510,00 lei, exclusiv TVA, fiind inclusă și broșura de prezentare alături de certificatul de autenticitate, conform informațiilor oferite de reprezentanții BNR.

Circulația Monedei

Monedele din argint dedicate lui Camil Petrescu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea acestor monede în circuitul numismatic va avea loc prin intermediul sucursalelor regionale din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. Informații suplimentare privind achiziția monedelor sunt disponibile în secțiunea de numismatică a site-ului Băncii Naționale a României.

Distribuie acest articol