A debutat Festivalul Internațional de Film dedicat copiilor și adolescenților în Mangalia.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 211

Sursa foto:

0:00

Deschiderea Festivalului de Film pentru Copii și Adolescenți la Mangalia

În seara de joi, 5 septembrie, a avut loc gala de deschidere a primei ediții a Festivalului de Film pentru Copii și Adolescenți în Mangalia. Evenimentul a început la ora 20:00, pe esplanada Casei de Cultură.

Festivalul este organizat de Academia „Studiourile Buftea” în colaborare cu Primăria Mangalia și Organizația de Management a Destinației Mangalia. Acesta reunește pe Riviera Sud nume de renume din industria cinematografică, printre care Irina-Margareta Nistor, Adrian Titieni, Emanuel Pârvu, Emilia Popescu, Daniel Nuță și Victoria Raileanu.

Proiecția specială a filmului „Nasty”

Festivalul a debutat cu o proiecție specială a filmului documentar „Nasty”, regizat și produs de Tudor Giurgiu. Acest film a fost prezentat anterior în secțiunea „Proiecții Speciale” a Festivalului de Film de la Cannes. Documentarul explorează cariera fostului lider mondial Ilie Năstase, oferind imagini de arhivă ce ilustrează parcursul său, de la primul turneu US Open câștigat până la moștenirea lăsată în lumea tenisului.

Evenimentele din următoarele zile

Următoarele două seri de festival, pe 6 și 7 septembrie, se vor desfășura la Grădina de Vară din Mangalia. Aici vor fi proiectate atât scurtmetrajele din competiția oficială, cât și o selecție de scurtmetraje realizate de cursanții Academiei „Studiourile Buftea” în ultimii doi ani. De asemenea, Irina-Margareta Nistor, președintele juriului, va susține un masterclass de film, cu intrare liberă pentru toți participanții.

Încheierea festivalului cu o premieră cinematografică

Festivalul se va încheia cu o premieră cinematografică, un lungmetraj realizat de Academia „Studiourile Buftea” la Mangalia. Acesta reprezintă un cadou oferit orașului în cadrul parteneriatului ce debutează cu această ocazie.

Distribuie acest articol