Constanța pe primul loc în Glovo. Cea mai costisitoare comandă realizată de un client din Mangalia.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 112

Sursa foto:

0:00

Analiza comenzilor Glovo pe litoral în vara aceasta

Glovo, platforma multifuncțională de livrare, a realizat o analiză a comenzilor efectuate de utilizatori pe litoral în această vară. Rezultatele arată că burgerii, shaorma și pizza sunt cele mai căutate produse din restaurante, urmate de supe și mici. De asemenea, produsele de protecție solară au înregistrat o creștere semnificativă a cererii, cu 25% mai multe comenzi comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Produse preferate de utilizatori

Potrivit analizei, burgerul a fost cel mai comandat produs pe litoral, cu sortimentul de pui în fruntea preferințelor, urmat de cel cu vită. În ceea ce privește shaorma, utilizatorii au optat cel mai frecvent pentru varianta cu pui, urmată de cea cu carne de vită și mix. Printre cele mai populare tipuri de pizza, sortimentul Quattro Stagioni a fost ales cel mai des, urmat de pizza Salami și Capriciosa. În această vară, un utilizator din Constanța a realizat cele mai multe comenzi, totalizând 395 în această perioadă.

Recorduri în materie de comenzi

Cea mai scumpă comandă a fost efectuată de un utilizator din Mangalia, care a achiziționat sandwich-uri, apă și gustări în valoare de 3000 de lei. De asemenea, titlul de cel mai mare fan gyros din România revine unui alt utilizator din Constanța, care a comandat 170 de gyrosi în ultimele 12 luni, ceea ce înseamnă o medie de 14 gyrosi pe lună.

Preferințe culinare și tendințe de consum

În topul produselor preferate s-au regăsit și supele, ciorba de pui a la grec fiind cea mai comandată, urmată de ciorba de văcuță, ciorba de burtă și ciorba de fasole cu afumătură. De asemenea, micii au fost printre cele mai solicitate produse pe litoral.

Statistici despre comenzi în sezonul estival

În acest an, luna iulie a fost cea mai aglomerată din sezonul estival, cu un număr record de comenzi plasate pe 16 iulie. Cele mai multe comenzi au fost efectuate la prânz și cină, spre deosebire de extrasezon, când comenzile sunt predominante seara. În plus, sâmbăta a fost ziua cea mai ocupată din săptămână în timpul sezonului estival, în contrast cu vinerea, care este ziua preferată în extrasezon.

Distribuie acest articol