Miliardarul Ion Țiriac vorbește despre pensia sa: „Mi-e rușine să spun…”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 143

Sursa foto:

0:00

Ion Țiriac își donează averea fundației sale

Recent, Ion Țiriac, cel mai bogat român, a anunțat că a decis să își doneze întreaga avere fundației care îi poartă numele. La jumătatea lunii iunie 2024, averea sa era estimată la 2,1 miliarde de dolari, însă acum miliardarul afirmă că nu mai are fonduri în conturile sale.

„Eu, având în vedere că am fost atât de bogat încât nu am avut ce să fac cu banii, i-am dat tot fundației. Iar fundația face bine”, a declarat Ion Țiriac.

Pensiile recalibrate și situația lui Ion Țiriac

În urma recenta recalculări a pensiilor, Ion Țiriac nu va beneficia de o majorare. Motivul este că nu a acumulat un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani.

„Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă… asta nu este foarte meritoriu din partea mea. Nu am întrebat niciodată de pensie și nici nu știu ce pensie am. Nici nu știu cât am dreptul la pensie și așa mai departe. Adică nu am cerut niciodată. Nu știu! Nu știu…”, a afirmat Ion Țiriac.

Cea mai mare pensie din România

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit recent, într-o emisiune de televiziune, că cea mai mare pensie din România ajunge la suma de 100.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 20.000 de euro. Această pensie este încasată de un fost angajat din sistemul bancar, care a contribuit timp de doar 18 ani la sistemul de pensii.

„Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuțiile au fost foarte mari”, a explicat ministrul Muncii, subliniind că pensia provine din sistemul public, pe baza contribuției. Aceasta este rezultatul contribuțiilor substanțiale, ceea ce a dus la o pensie de aproximativ 100.000 RON, adică în jur de 1 miliard de lei vechi.”

Distribuie acest articol