Deputatul PNL Bogdan Huţucă: „Este necesară implementarea unor legislații stricte pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor sexuale”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 155

Sursa foto:

0:00

Cazul Bulai și problemele legislative în combaterea infracțiunilor sexuale

Cazul Bulai a evidențiat din nou o problemă profundă a societății românești, și anume insuficiența măsurilor legislative și a mecanismelor destinate prevenirii și combaterii infracțiunilor sexuale. Prădătorii sexuali constituie o amenințare serioasă la adresa siguranței publice, afectând în special cele mai vulnerabile grupuri: copiii, adolescenții și persoanele lipsite de protecție.

<p„Prea multe femei și adolescente au experimentat teama de-a lungul vieții lor, iar acest subiect rămâne adesea un tabu în societatea noastră. Cel mai tragic este că, în urma unui act de agresiune, rămâne o victimă tăcută, lipsită de putere, mai ales dacă nu are curajul să se adreseze autorităților. Mai alarmant este faptul că prădătorii continuă să acționeze fără a fi opriți, cauzând astfel și mai multă suferință.

Datoria societății de a proteja victimele

Este responsabilitatea noastră, ca societate, să ne asigurăm că cei care comit asemenea fapte reprobabile nu rămân nepedepsiți și că victimele primesc sprijinul necesar. Este esențială o reacție rapidă și hotărâtă din partea legislativului pentru a proteja copiii și adolescenții din România. Aceasta include revizuirea și înăsprirea codului penal, extinderea termenelor de prescripție, implementarea de programe de educație și prevenție în școli, precum și asigurarea unui suport amplu pentru victime.

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a declarat că este convins că Ministerul Justiției și Ministerul de Interne vor lua măsuri suplimentare în perioada următoare pentru a întări cadrul legislativ în acest domeniu.

Distribuie acest articol