Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar a început la Constanța cu o Parada a Portului Popular.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 213

Sursa foto:

0:00

Deschiderea Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

Peste 1.000 de participanți au marcat vineri, 6 septembrie, debutul celei de-a XXVIII-a ediții a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, printr-o impresionantă Paradă a Portului Popular. Evenimentul a reunit ansambluri ale minorităților naționale din România, alături de grupuri din Bulgaria, Macedonia, Georgia, Lituania și Turcia, și s-a desfășurat în Constanța, sub egida Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Programul Festivalului

În seara de vineri, publicul a avut ocazia să admire costumele populare deosebite, iar sâmbătă, 7 septembrie, începând cu ora 17.00, toți cei pasionați de folclor sunt invitați la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”. Aici, fiecare ansamblu va prezenta frumusețea dansurilor și muzicii tradiționale.

Intrare liberă

Accesul la spectacol este gratuit, oferind astfel tuturor ocazia de a se bucura de acest festival vibrant și plin de tradiție.

Distribuie acest articol