Numeroase instituții de învățământ vor beneficia de echipamente digitale: autoritățile locale au inițiat o licitație în valoare de peste 6,7 milioane de euro.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 161

Sursa foto:

0:00

Investiții în Educație la Constanța

În luna iulie 2023, primarul Vergil Chițac a semnat contractele de finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru modernizarea mobilierului și echipamentelor din școlile din Constanța. Proiectul, cu o valoare totală de 66,2 milioane de lei (fără TVA), vizează un total de 67 de grădinițe, școli gimnaziale și licee, incluzând Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar nr. 1.

Pe 6 septembrie, Primăria Constanța a demarat licitația pentru achiziția echipamentelor digitale aferente acestui proiect. Scopul principal al investiției este de a îmbunătăți infrastructura educațională din municipiu, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra condițiilor de muncă, eficienței și performanței instituțiilor de învățământ.

Detalii despre Achiziții

Achiziția publică se va desfășura pe nouă loturi și va permite dotarea a 56 de laboratoare de informatică, precum și a 1.198 de săli de clasă cu echipamente TIC, inclusiv table interactive, laptopuri, sisteme de sunet, camere de videoconferință, imprimante multifuncționale și scannere portabile. De asemenea, 1.078 de săli de clasă vor fi echipate cu mobilier și materiale didactice, iar 34 de laboratoare de științe vor beneficia de dotări specifice.

În plus, 117 cabinete psihopedagogice, săli de sport și cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, iar nouă ateliere școlare vor fi, de asemenea, echipate corespunzător. Valoarea totală estimată a achiziției se ridică la 33.513.709,91 lei, fără TVA.

Termenul Limită pentru Oferte

Firmele interesate de participarea la licitație pot depune oferte până pe 9 octombrie, ora 15.00, pentru toate loturile disponibile. Este necesar ca ofertanții să demonstreze că au furnizat produse similare în cadrul unui contract în ultimii trei ani, calculat până la data limită de depunere a ofertelor.

Distribuie acest articol