Trei bibliotecari au participat la întâlnirea Code Kids în numele Bibliotecii Județene Constanța.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 124

Sursa foto:

0:00

Întâlnirea Code Kids: Schimb de bune practici între România și Republica Moldova

În perioada 4-5 septembrie 2024, o echipă formată din trei bibliotecari a reprezentat Biblioteca Județeană Constanța la întâlnirea Code Kids, organizată sub egida programului de granturi de mobilitate CODE KIDS – coding in progress. Evenimentul, intitulat „Schimb de bune practici între cluburi CODE KIDS din Republica Moldova și România”, a avut loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța și Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea.

Echipa a avut ocazia să interacționeze cu profesioniști dedicați, care contribuie semnificativ la dezvoltarea copiilor și a comunităților din care fac parte. Prima zi a fost marcată de o vizită la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, unde gazda evenimentului a fost Elena Pintilie, președintele Asociației Bibliotecarilor din Moldova, alături de Lilia Tcaci, director adjunct al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” și coordonator al programului Code Kids în Republica Moldova.

Schimbul de experiență între bibliotecari

În a doua zi, pe 5 septembrie 2024, a avut loc întâlnirea „Schimb de bune practici între cluburile CODE Kids din Republica Moldova și România”. Acest eveniment a reunit 26 de bibliotecari, coordonatori locali și regionali implicați în Programul național „CODE Kids: Programează viitorul comunității tale”.

Echipa Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța, compusă din bibliotecarii Ali Osber, Florentina Agapie și Roxana Stoica, a prezentat activitatea cluburilor CODE Kids și a împărtășit experiențele dobândite în cadrul Târgurilor de Știință CODE Kids. În timpul prezentărilor și discuțiilor, au fost discutate atât succesele, cât și provocările întâmpinate de coordonatorii cluburilor.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea și Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, în cadrul programului de granturi de mobilitate CODE Kids – coding în progres. Aceste granturi sunt oferite de Fundația Progress din România și au rolul de a facilita colaborarea între cluburile CODE Kids, de a promova schimbul de experiență și de a întări comunitatea CODE Kids.

Distribuie acest articol