Strada Ion Rațiu va fi închisă luni pe o porțiune specifică pentru lucrări urgente.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 177

Sursa foto:

0:00

Restricții de trafic pe strada Ion Rațiu în Constanța

În perioada 09 septembrie 2024, ora 08:00, până pe 16 septembrie 2024, ora 20:00, traficul rutier pe strada Ion Rațiu, între Bulevardul Mamaia și Strada Unirii, va fi complet restricționat. Această măsură este esențială pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a colectorului de ape uzate menajere din zonă.

Colectorul, cu dimensiunea de 900×1350 mm și o vechime de peste 70 de ani, a suferit mai multe surpări ale asfaltului pe strada Ion Rațiu. Verificările efectuate au relevat că o parte a acestuia s-a prăbușit pe o lungime de aproximativ 12 metri, ceea ce face necesară înlocuirea sa în regim de urgență.

Sistemul de colectare a apelor menajere, care își are punctul de destinație la stația de pompare Ion Rațiu și ulterior către stația de epurare Constanța Nord, deserveste zonele Spitalul Militar, Universitate și Faleză Nord. Având în vedere numărul mare de consumatori afectați, s-a decis accelerarea lucrărilor pentru a restabili funcționalitatea sistemului într-un timp cât mai scurt.

Lucrările vor fi realizate prin săpătură deschisă, având în vedere că ovoidul este situat la o adâncime de aproximativ 9 metri și că segmentele deteriorate vor fi înlocuite integral. Măsurile de siguranță au fost stabilite în colaborare cu autoritățile locale pentru a proteja atât muncitorii, cât și pentru a asigura fluidizarea traficului pe străzile din apropiere în timpul desfășurării lucrărilor.

Zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar Poliția Locală a fost informată pentru a contribui la fluidizarea traficului. Înlocuirea acestor tronsoane vechi de ovoid va îmbunătăți semnificativ siguranța și funcționalitatea sistemului de canalizare.

Reprezentanții RAJA își cer scuze pentru disconfortul creat participanților la trafic și asigură că echipele implicate depun toate eforturile pentru a finaliza intervențiile cât mai rapid, astfel încât traficul să revină la normal în cele mai bune condiții. Abonații din zonă nu vor fi afectați de întreruperea furnizării apei pe parcursul acestei lucrări.

Distribuie acest articol