O dronă militară rusească a pătruns în spațiul aerian românesc, iar două avioane F16 au decolat pentru a supraveghea zona.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 190

Sursa foto:

0:00

Alertă în județele Tulcea și Constanța

Centrul Național Militar de Comandă a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență despre implementarea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Constanța. La orele 2.20 și 2.38, au fost transmise mesaje RO-Alert pentru a informa cetățenii.

Monitorizarea situației aeriene

Începând cu ora 2.25, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru a supraveghea situația aeriană. În cadrul acestor acțiuni, sistemul de supraveghere radar a identificat și urmărit traseul unei drone care a intrat în spațiul aerian național și a părăsit ulterior teritoriul spre Ucraina. Monitorizarea dronei a continuat și din partea celor două aeronave F-16, care s-au întors în bază în jurul orei 4.08.

Zone de impact și cercetări în teren

Conform informațiilor disponibile, a fost identificată o posibilă zonă de impact pe teritoriul național, într-o arie nelocuită, în apropierea localității Periprava. Ministerul Apărării Naționale a demarat, începând din această dimineață, cercetări în zonă, atât cu ajutorul aeronavelor, cât și cu echipe la sol.

Colaborarea internațională și condamnarea atacurilor

Ministerul Apărării Naționale menține o comunicare constantă cu structurile aliate, informându-le în timp real despre situațiile generate de atacuri. De asemenea, MApN a transmis un mesaj clar de condamnare a atacurilor efectuate de Federația Rusă asupra obiectivelor civile din Ucraina, subliniind că aceste acțiuni sunt nejustificate și contravin normelor de drept internațional.

Distribuie acest articol