Ministerul Afacerilor Externe denunță încălcarea spațiului aerian românesc și solicită oprirea atacurilor asupra Ucrainei.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 182

Sursa foto:

0:00

Ministerul Afacerilor Externe Se Pronunță Împotriva Violării Spațiului Aerian

Ministerul Afacerilor Externe a adus în atenția publicului că se coordonează activ cu aliații și cu structurile NATO cu privire la recentele evoluții de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv un incident specific ce a avut loc recent.

În dimineața zilei de 8 septembrie 2024, sistemul de supraveghere radar a detectat o dronă care a intrat în spațiul aerian național, înainte de a părăsi teritoriul României spre Ucraina. Având în vedere riscul unei posibile zone de impact pe teritoriul românesc, Ministerul a reafirmat protestul său ferm față de această încălcare a spațiului aerian.

Ministerul Afacerilor Externe solicită cu tărie încetarea atacurilor repetate împotriva populației civile și a infrastructurii din Ucraina, precum și evitarea escaladării iresponsabile a situației de securitate de către Federația Rusă, în special în zona de frontieră cu România. În plus, se face apel la respectarea normelor de drept internațional, inclusiv a inviolabilității spațiului aerian românesc, reiterându-se condamnarea acestor atacuri ilegale.

Ministerul continuă să colaboreze cu partenerii internaționali pentru a monitoriza situația și a răspunde adecvat la provocările de securitate din regiune.

Distribuie acest articol