Acțiuni de percheziție în Constanța și Năvodari la companii implicate în fabricarea ambalajelor falsificate.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 132

Sursa foto:

0:00

Percheziții în Constanța și Prahova pentru contrafacere de ambalaje

Pe 7 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare au desfășurat 12 percheziții în municipiul Constanța, orașul Năvodari și localitatea Păulești, județul Prahova. Acțiunea a avut loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și a fost parte a unei anchete privind infracțiuni de contrafacere și concurență neloială.

Perchezițiile s-au concentrat pe punctele de lucru ale unor societăți comerciale implicate în producția și comercializarea ambalajelor din carton. Investigațiile au relevat că opt dintre aceste societăți ar fi fabricat și vândut, fără autorizație, ambalaje din carton în formă de pălărie, produse care sunt protejate prin certificat de înregistrare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Acest certificat conferă titularului un drept exclusiv de utilizare a modelului industrial.

În urma acțiunilor de percheziție, au fost confiscate documente cu valoare probatorie și peste 67.000 de ambalaje din carton, care imită modelul industrial protejat. Valoarea totală de vânzare a acestor ambalaje se ridică la aproximativ 135.500 lei. Activitățile au fost susținute de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Distribuie acest articol